Доста от сега действащите пунктове на държавното тото ще трябва да бъдат закрити, ако се приемат предложенията на „Патриотите“ за промени в Закона за хазарта. Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 Димитър Терзиев, бивш председател на Държавната комисия по хазарта.

Според предложението на „Патриотите“ обектите, които продават лотарийни билети, трябва да са разположени на повече от 300 метра от училищата. „Много от действащите пункове на държавното тото са разположени до училища и ще трябва да се закрият, ако предложението бъде прието“, обясни Терзиев.

Миналата седмица съпредседателят на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов внесе в парламента промени в Закона за хазарта, които на практика предвиждат национализация на частния бизнес и преминаването на тази дейност само към държавата (още по темата четете тук). След това лидерът на НФСБ обяви, че предложението му е получило подкрепата на премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на спорта Красен Кралев. В позиция до медиите от „Национална лотария“ уточниха, че „национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт“.

Според Терзиев, ако промените в закона бъдат приети, няма да има национализация, а само прекратяване на лиценза за определената хазартна дейност и изплащане на висящи печалби.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar