• 23-годишната Дарина СНИМКИ: „24 ЧАСА“ И ФЕЙСБУК

Ударих я няколко пъти, после заредих пистолета и стрелях. Помня първия и втория изстрел, признал той

Ако Викторио Александров получи присъда, различна от доживотен затвор без замяна, животът на родителите на Дарина Министерска ще е в опасност. Това стана ясно от пледоарията на прокуратурата срещу мъжа, който на 29 октомври 2018 г. застреля приятелката си – 23-годишната Дарина и едногодишната им дъщеричка Никол. Младата жена е убита в дома си в кв. „Надежда“, а момиченцето в пристройка извън София 8 часа по-късно.

По делото вече стана ясно, че през 2019 г. Викторио е заплашвал семейство Министерски от затвора.

В четвъртък в Софийския градски съд започнаха пледоариите. Държавното обвинение поиска Викторио Александров да получи най-тежкото наказание – доживотен затвор без замяна.

В пространна пледоария майката на Дарина – Ваня Министерска, настоя за същото наказание. Тя цитира признанието на Викторио пред съда: „Ядосах се и я ударих няколко пъти. Заредих пистолета и стрелях. Помня първия и втория изстрел. Тя падна.“

Ваня Министерска обори и твърдението му, че е убил малката Никол, защото се стреснал от светлините на полицаите. Той стрелял, преди униформените да слязат от колите си.

„Не можех да оставя детето на тези хора“, казал Викторио.

Според майката на Дарина той манипулирал дъщеря ѝ, а и момичетата, с които ходел преди нея. Карал ги да да го съжаляват, твърдейки, че има болно сърце и че е осиновен. Спрямо бившите си приятелки също упражнявал домашно насилие.

„Родителите му са били наясно“, обяви Ваня Министерска. Адвокатката на Викторио Петя Шопова пък заяви, че той извършил престъплението, защото бил унижаван, а и бил отчаян, че може да загуби детето.

„В ареста беше драматично. Не искаше да яде, не пиеше вода, сега също има бъбречна криза“, каза тя. Затова Викторио бил пратен скоро след задържането в психиатрията в Ловеч.

Очаква се присъдата да бъде прочетена другата седмица.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar