Интерпол издирва Ветко и Маринела, но

снимките им ги няма в публичния сайт

на организацията, тъй като не са опасни

47 тома нови доказателства е представила в апелативния спецсъд прокуратурата по делото срещу хотелиерската фамилия Арабаджиеви.

Днес трима магистрати ще решават окончателно дали синът на Маринела и Ветко Арабаджиеви – Вълчо, ще излезе на свобода срещу 20 хил. лв. гаранция.

Доказателствата, с които обвинители ще убеждават съда да върне зад решетките Арабаджиев-син, били стари преписки и документи, иззети при акцията на Специализираната прокуратура в края на август. Не се знае дали сред новите материали има СРС.

На 2 септември Вълчо Арабаджиев, който е обвинен в пране на пари, бе пуснат на свобода от спецсъда срещу 20 хил. лв. Той все още не е внесъл гаранцията си, тъй като чака решението на апелативния спецсъд. Според прокуратурата дни преди акцията 21-годишният мъж занесъл в банка 2,5 млн. евро кеш с неизясен произход. Адвокатът на Арабаджиев-син Илиан Василев след заседанието на 2 септември каза, че родителите му имали 10 пъти по толкова лични законни доходи.

Срещу 20 хил. лв. на свобода съдът на първа инстанция пусна и сочените за счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те са подведени под отговорност за участие в престъпна група за укриване на данъци.

Делото за мерките им за неотклонение в апелативния спецсъд ще решат магистратите Даниела Росенова, Димчо Георгиев и Веселина Вълева.

При акцията срещу Арабаджиеви следователи откриха над 10 млн. лева в кутии за обувки, в куфари и сейфове. Според обвинението парите били спестени от невнесено ДДС.

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват от Интерпол. В началото на септември зам. главният прокурор Иван Гешев каза, че те са най-вероятно във Франция. Снимките им не са качени в публичния сайт на Интерпол, тъй като е преценено, че Арабаджиеви не са опасни. Лицата им са видими само за онези, които ползват сайта на международната полицейска организация служебно. Според осведомени източници те са напуснали къщата си в Сен Тропе, но са във Франция.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar