Прокуратурата е обявила обществена поръчка за оборудване с електрически уреди за учебните и почивните бази, както и за администрацията на главния прокурор, Върховна административна прокуратура и Националното следствие. Това се разбира от обявление на сайта на държавното обвинение. Прогнозната стойност е за над 58 хиляди лева. Срокът за подаване на оферти е , като поръчката е обявена на 27 март.

От качените документи се вижда, че поръчката е разделена на две позиции: едната е за поръчка на 65 броя телевизиро, а втората за доставката на електрически уреди, сред които са бойлери, радиатори, печки, прахосмукачки. Поръчката включва и по един бройкухненски робот, ледогенератор, блендер и миялна машина.

Първата част от поръчката за 65-те телевизори, която е изчислена с прогнозна стойност от 18 хиляди лева, е за четири почивни бази (наричани учебни) – в Батак – „Цигов чарк“, в Бяла, на Витоша и в Боровец, както и за сградата на Националното следствие на бул. „Майор Векилски“ в София.

Втората част от търга за куненското оборудване и електрически уреди, е предназначена за Администрацията на главния прокурор, за Националното следствие и за четирите бази, включени в първата част на поръчката. Нейната прогнозна стойност е за над 40 хиляди лева.

Тя включва доставката и монтаж на 21 броя радиатори, 10 броя бойлери, професионална статична печка 2х3 нива с тави за всяка фурна, газова фурна, две електрически скари с гладка плочка, електрически котлон с две квадратни плочи, две електрически скари тръбни, кухненски робот, ледогенератор и блендер.

През последните няколко години за ремонт на станциите на прокуратурата са отишли над 700 хил. лв. За издръжка на почивните домове на държавното обвинение отиват близо 1.8 млн. лв. на година. Това означава, че разходът за почивно дело, който държавата отделя на прокурор за една година, е 1000 лева, писа преди време „Капитал“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar