8000 тона павета са изчезнали в София. Сигнал за това подаде в прокуратурата общинският съветник Иво Божков. Според него паветата са изчезнали за десет години, съобщава NOVA.

Сметките на Иво Божков и гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт показват, че след ремонта на столични улици липсват 8000 тона гранитни павета. Попитали за тях общината преди повече от година.“Получихме и формация от Крусев за периода от 2008 до 2017 година колко са били ремонтирани и на колко е бил премахнат паважът и това е количество от 15000 тона“, каза Веселин Кирев.

„Паветата трябва да се съхраняват в складовете на Столична община. Нека да припомним, че тези павета са култура и историческо наследство, както жълтите павета, така и гранитните павета, ограбването им е чиста проба кражба“, заяви Иво Божков. Според подалите сигнала, ако наистина паветата са потънали някъде, щетите за общината и софиянци са огромни.

„Публична трайна е, че може да си купим павета и в сайтовете за продажба, говори се, че се продават и в чужбина. Всички тези неща трябва да бъдат установени нагледно от органите на реда“, добави Божков.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar