Прокуратурата поиска постоянен арест за тримата непълнолетни, обвинени за убийството на 59-годишния мъж в село Гъмзово. Предстои съдът да вземе решение. Десетгодишното момче, което е присъствало на убийството, е под полицейска закрила. Заради възрастта си не подлежи на наказателна отговорност и ще бъде привлечено като свидетел.

Момчетата цял ден празнували, преди да нападнат 59-годишия мъж заради шише ракия.

„Убитият е продал алкохол на трите непълнолетни лица, който алкохол не им е харесал като качество. От ранни зори са започнали, празнувайки рожден ден на единия. Най-вероятно рожденият ден е бил продължение на новогодишната нощ“, посочи говорителят на окръжната прокуратура във Видин Владислав Влашев.

Задържаните признават вината си, но отричат умисъл. Съдебно-медицинската експертиза ще докаже как е настъпила смъртта.

„Техните обяснения, на тримата извършители са, че са използвали дървени предмети, но данните, поне първоначалните са, че уврежданията са причинени от удари с ръце и крака, главно в областта на главата“, каза говорителят на прокуратурата.

Задържаните вече са познати на полицията.

„Известни са с извършени от тях домови кражби в същото населено място, в което живеят“, обясни пред БНТ старши комисар Петър Коцин, директор на Областната дирекция на МВР във Видин.

В Гъмзово, където е извършено убийството, искат по-строги мерки за сигурност. Срещу тримата задържани вече са повдигнати обвинения за убийство, извършено с особена жестокост.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar