Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство мъж на 35 г., причинил две леки телесни повреди по хулигански подбуди на 27-годишен след спор за предимство на пътя. Той е обвинен и за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха от прокуратурата.

На 7 май 35-годишният водач управлявал лек автомобил „БМВ Х7“ по улица, близо до бул. „Пещерско шосе“. Завил наляво към булеварда, като така отнел предимството на пежо, зад волана на което бил по-младият. Засеченият шофьор набил клаксон, което ядосало другия. Той спрял рязко и блокирал движението по едно от платната на „Пещерско шосе“.

Мъжът излязъл от джипа и нанесъл удари по тялото и лицето на 27-годишния. Тези му действия били възприети от останалите шофьори, пътуващи по отсечката. Те останали възмутени от постъпката му, като някои от тях се отправили към двамата, за да прекратят побоя.

По бързото производство са разпитани свидетели, назначени експертизи, приобщени веществени доказателства. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar