Администрацията на главния прокурор Иван Гешев е обявила обществена поръчка за покупката на 25 автомобила тип седан в черен цвят или сив металик. Общата прогнозна стойност е 1 млн. лв. без ДДС, а финансирането е с бюджетни средства на прокуратурата. Крайният срок за подаване на оферти е 17 май, съобщава „Капитал“.

Медията припомня, че само за една година това е втората поръчка за 1 млн. лв. за автомобили за администрацията на Гешев. В края на 2020 г. бяха доставени 11 превозни средства, които бяха предназначени за Бюрото по защита към главния прокурор. По данни на самата прокуратура към края на миналата година бюрото е имало близо 100 автомобила, при положение че цялото държавно обвинение разполага с 290 коли.

Търгът е разделен на две позиции. Първата е за 293 хил. лв. и е за доставка на 10 нови бензинови леки коли. Те трябва да са стандарт Euro 6, с работен обем на двигателя поне 1300 куб. см и минимум 101 к.с. Втората позиция е за 15 нови бензинови леки автомобили за 707 хил. лв. Те също трябва да са стандарт Euro 6, но с обем на двигателя поне 1550 куб. см, максимална мощност на двигателя над 110 к.с.

Повече четете тук.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar