За убийството на 33-годишната Евгения Владимирова, Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на 36-годишният й мъж Орлин Владимиров и неговия 60-годишен баща Пламен Владимиров.

Евгения и Орлин Владимирови живеели заедно с малолетния си син в София. Мъжът следял съпругата си чрез скрити камери в апартамента им, както и чрез социалните мрежи поради ревност.

Събраните доказателства до момента установяват, че на 12 октомври 2021 г. Орлин Владимиров решава да убие жена си и затова потърсил помощ от баща си.

На следващия ден сутринта двамата обвиняеми се срещат в Перник, когато Пламен Владимиров дава указания на сина си как да извърши убийството. Бащата предлага то да се случи чрез удушаване в семейното жилище в София, като обещава, че ще укрие трупа в района на хвостохранилище в местност край гр. Перник.

Около 14.30 часа на същия ден в апартамента в София Евгения седяла в кухненския бокс, когато мъжът й минава зад нея и започва да я души с ръце. Жертвата прави опит да избяга, но Орлин Владимиров я поваля на земята и продължава да я души, докато не я убива.

Последва обаждане към Пламен Владимиров от страна на сина му, че е време да вземе трупа. Бащата идва в жилището, слага си ръкавици и поставя, с помощ на сина си, убитата в черен метален куфар, който облепят с тиксо и стреч фолио. Двамата обвиняеми качват куфара в колата на Пламен Владимиров, като в него остават личната карта, банковите и други карти, принадлежащи на Евгения, които по-късно той изгорил.

Бащата тръгва към Перник, а синът му остава в жилището. В 16.50 часа 60-годишният мъж изхвърля куфара с трупа на уговореното по-рано място. Около 17.50 часа Орлин Владимиров изтрива данните от мобилния телефон на жертвата и го изхвърля в близост до фитнес, където по-късно свидетел намира телефона.

36-годишният мъж дори осъществил активност от името на Евгения в социалните мрежи и изпратил съобщение до нея от неговия профил.

Орлин Владимиров поддържал версията, че жена му е отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не отишла на срещата. Мъжът взел и участие в издирването на Евгения, чийто труп е намерен на 12 ноември.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.

Припомняме, Евгения Владимирова бе обявена за издирване, след като е била в неизвестност от 13 октомври 2021 г., а по-късно тялото й бе открито във водоем до София.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar