Прокуратурата във Варна не протестира постановлението на Районния съд, с което беше наложена глоба от 300 лева на австрийския турист, ударил камериерка в хотел в Златни пясъци.

Според туристическия бранш глобата е унизително малка и скандална за поведение с такава дързост, но от държавното обвинение са приели решението на съда, което е по указа за борба с дребното хулиганство. Впрочем, веднага след съдебното заседание австриецът напусна страната.

На 13 август 33-годишният пиян австриец удари с юмрук в лицето 51-годишната камериерка Оксана, тъй като вдигала шум, почиствайки съседна стая. Според съобщението на ОДМВР-Варна тогава: туристът е извършил непристойни действия, изразяващи се в демонстриране на провокативно и агресивно поведение в коридора на хотела, викане спрямо служители от персонала и нанасяне на удар с ръка по врата на 51-годишна камериерка.

Миналото лято с шведският турист Ралф Сундберг, също в пияно състояние, ритна в челюстта камериерката Диана Петкова в хотел в Слънчев бряг. След като прекара зад решетките около месец, шведът бе пуснат под домашен арест, а след това съдът го освободи от наказателна отговорност и той се върна в родината си, като глобата му бе 4500 лева плюс разноските по делото.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar