Софийска районна прокуратура се самосезира по повод на публикации в медиите за агресивни действия на водач на лек автомобил в центъра на София. Видео за инцидента, станал вероятно вчера, беше излъчено в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

В него се вижда как шофьор на „Мерцедес“ G-класа, след конфликт с водач на друг автомобил, блокира кръстовището на ул. „Георги С. Раковски“ и бул „Цар Освободител“ и с маневрите си създава предпоставки за катастрофа. След това той блъска два пъти колата на мъжа, с когото има спор, след което напуска мястото на инцидента.

Според съобщението на прокуратурата действията на шофьора на мерцедеса представляват грубо нарушение на обществения ред и изразяват неуважение към обществото, а деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл. 325, ал. 2 във връзка с ал.1 от НК, който засяга хулиганството. Ако бъде признат за виновен, извършителят може да получи до 5 години затвор.

Разследването, водено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, е възложено на 1-во районно управление на СДВР.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar