Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се извършва разследване по образувано производство за оставяне на малолетно дете без надзор и родителски грижи и причиняване на телесна повреда.

4-месечно бебе от Видин е в „Пирогов“ в много тежко състояние с опасност за живота. Момченцето е с фрактура на черепа и хематом, които е получило вчера в частен дом в крайдунавския град.

Сигнал за прието дете с фрактура на черепа и хематом е постъпил от болницата във Видин. След извършения оглед е установено, че на 10.05.2023 г. в частен дом в гр. Видин била нанесена средна телесна повреда на 4-месечното бебе. Увреждането причинило разстройство на здравето, с временна опасност за живота на малолетното дете.

Прокуратурата там съобщи, че разследва по производство за оставяне на невръстното дете без надзор и родителски грижи и причиняване на телесна повреда. Производството включва разпити на свидетели, включително на малолетни деца в синя стая.

Проверяват се всички факти и обстоятелства, относими към предмета на разследването. Предстоят разпити на свидетели, в т.ч. на малолетни деца в синя стая, и назначаване на съдебномедицинска експертиза.

Очаква се доклад от отдел „Закрила на детето“ при Детска педагогическа стая – гр. Видин.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar