Собственикът на „Градус“ Иван Ангелов е призован на разпит в прокуратурата утре, съобщи БТА. Агенцията цитира запознати с разследването, започнато от прокуратурата миналата седмица.

На изслушване в парламентарната комисия, Светослав Илчовски каза, че е бил изнудван и рекетиран за пари от управляващите и фирми, свързани с хора на ГЕРБ. Той обяви, че е бил принуждаван от близки до Борисов да не купува земеделски земи, да продава продукцията си на занижени цени, а „Напоителни системи“ го били изнудвали да плаща рекет, ако иска да получи вода за насажденията си. Според него всеки сектор е разпределен и се контролира от бизнесмени, приближени до властта, а „министрите са кукли на конци“.

Илчовски бе призован и разпитан в прокуратурата миналата седмица. Единствено призна, че не познава лично Миню Стайков, за когото твърди, че е видял на запис, подложен на тормоз в затвора.

Ангелов и „Градус“, чиито акции пострадаха около скандала, обявиха че ще съдят Илчовски. Самият Ангелов отрече всички обвинения на Илчовски, но призна за помощ от страна на премиера за „ветеринарни проблеми“ – спирания и спорове на митниците на съседите ни за продукти на „Градус“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar