Тайфи Мекльов, който разпространи опасна за здравето спиртна напитка в Якоруда, довела до смъртта на шестима мъже през 2015 г., днес вече е в затвора. За това информира Окръжната прокуратура в Благоевград, цитирана от БТА.

Припомняме, Тайфи Мекльов бе задържан по обвинение за производство и търговия с метилов алкохол. След консумацията на ракията-убиец още осем души получиха средни телесни повреди, временно опасни за живота. Те имали оплаквания от главоболие, болки, гадене, повишено кръвно налягане, притъмняване пред очите, смущение в зрението, както и изпадане в състояние на кома.

В хода на досъдебното производство е установено, че продаваната и подаряваната от Тайфи Мекльов ракия съдържа метилов алкохол (металнол) с концентрация над максимално допустимото.

Окръжният съд в Благоевград призна Мекльов за виновен за престъпление, извършено по непредпазливост и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години.

След обжалвания 4 години и 6 месеца затвор е окончателната присъда, като вече е влязла в сила. Тази сутрин мъжът е приведен в затвора в Бобов дол.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar