Прокуратурата на Брюксел започна разследване за „опит за убийство“ за потенциално отравяне на трима полицаи, включително един от водещите следователи в разследването за корупция в Европейския парламент „Катаргейт“, пише „Политико“.

„Можем да Ви съобщим, че има подадена жалба за опит за убийство. В интерес на разследването не можем да коментираме повече по този въпрос“, са заявили от прокуратурата пред „Политико“ в четвъртък.

Миналия месец полицията задържа тримата полицейски служители, след като предизвикали голям безпорядък в бар в центъра на Брюксел и се сбили със свои колеги, отзовали се на сигнала, според няколко белгийски медии.

В нощта на ареста един от полицаите е хоспитализиран с вътрешен кръвоизлив и е претърпял коремна операция. Кръвните изследвания разкриват, че той е имал висока доза амфетамин в кръвта си, съобщи белгийската медия Het Laatste Nieuws в четвъртък.

Служител на правоприлагащите органи, на когото беше предоставена анонимност, за да говори открито за поверителния въпрос, каза пред „Политико“, че полицията скоро ще тества проби от косми на другите замесени служители, за да провери за следи от наркотика.

Един от тримата – главен инспектор в Централната служба за борба с корупцията (OCRC), който участва в разследването на „Катаргейт“, според трима служители на реда, е подал жалба за опит за убийство чрез отравяне, казаха служителите.

Скандалът „Катаргейт“ е продължително разследване , което се води от полицията и прокуратурата по обвинения в корупция в Европейския парламент, включващо опити за придобиване на влияние от страни, включително Катар, Мароко и Мавритания. Всяка от страните многократно отрече обвиненията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar