Приятелят на арестуваната дознателка в Благоевград Розалина Кьосева – Владо Бклука, е системен нарушител в затвора, разбра наш репортер.

В понеделник Кьосева бе задържана и срещу нея са повдигнати 4 обвинения. Едното е за престъпление срещу правосъдието, защото не е работила по досъдебно производство повече от година. Другите две пък са за изнасяне на служебна информация към приятеля си. За него имало издадена Европейска заповед за арест от Гърция, тя му казала и той се скрил. После му носела тайно храна. В рамките на месец пък го посещавала в затвора 5 пъти, като обяснявала, че трябва да го разпитва по разследване, което не било вярно.

Фаталният мъж излежава присъда от Спецсъда за участие в ОПГ за разпространение на наркотици. Наказанието му е 1 г. и 5 месеца, като е започнал да го изтърпява през февруари 2018 г., при първоначален строг режим в Затвора в София. Малко след като влязъл зад решетките, е издадена заповед за преместването му в Бобов дол, защото това е най-близкия затвор до Благоевград. Той обаче обжалвал заповедта и настоял да си остане в София. През януари т. г. съдът отхвърля жалбата му и в началото на февруари е настанен в Бобов дол. Докато е бил в София е преместен в затворническото общежитие „Кремиковци“. В затворническото му досие има няколко наказания. Определян е като системен нарушител. За притежание на мобилен телефон е наказан е със забрана за участие в колективни мероприятия за 3 месеца. По същата причина е лишен и от хранителна пратка за 2 месеца. Има и наказание за нерегламентирани взаимоотношения с друг лишен от свобода. За последно е хванат пак с телефон и слушалки през януари и е наказан с 3 денонощия в наказателна килия. Той обаче обжалва тази заповед. Съдът я остави в сила, но междувременно Владо Боклука е преместен в Бобов дол. Там му е предоставена възможност за ползване на личен апарат заради заболяване. Здравословни проблеми са и причината до преди дни все още не беше излежал трите си денонощия в карцера, разбра наш репортер.

По време на ареста на дознателка, е обискирана и килията му в Бобов дол и отново е намерен мобилен телефон.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
29 март 2019 12:04
Гост

Малиии, какъв личен ергенин си избрала момата. Левент от сой, какъв впечатляващ прякор