Обвиненият за извършител Йордан Цветанов безуспешно опита да излезе на свобода

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 51-годишния Веселин Вълчанов от Враца, обвинен че е помогнал на съгражданина си Йордан Цветанов, на 42 г., да залее с киселина гадателката Антоанета Тодорова в града на тепетата. Миналата седмица районните магистрати го пуснаха под гаранция от 1500 лв. На втора инстанция обаче Вълчанов получи най-тежката мярка за неотклонение. Обвиненият за физически извършител Цветанов пък безуспешно обжалва ареста си.

Според прокуратурата на 14 март двамата мъже пристигнали в Пловдив и около 13,30 ч. по-младият влязъл в блока на 52-годишната гадателка, като се качил директно до апартамента ѝ. Тъй като Тодорова е трудноподвижна и посреща клиенти в дома си, входната врата редовно стояла отключена. Попитала непознатия с какво може да му помогне. Мъжът отвърнал, че той ще ѝ помогне и лиснал сярна киселина в лицето ѝ. Минути след това вече бил в автомобила на Вълчанов и двамата потеглили обратно към Враца.

В деня на инцидента Антоанета Тодорова беше приета в Клиниката по пластично-възстановителна хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“. В резултат от нападението тя получила трета степен изгаряния по 12% от тялото си. От прокуратурата отказват да посочат какъв е мотивът на двамата обвинени.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar