Делото за безстопанственост срещу управлявалия около 6 месеца общинската болница в Дупница Росен Тимчев е прекратено заради процесуални пропуски на прокуратурата, съобщи председателят на Окръжния съд в Кюстендил Мирослав Начев.
Обвинението срещу Тимчев е за безстопанственост и сключване на неизгодна сделка през 2016 г., с които си действия той е ощетил болницата.

Според разследването Тимчев е извършил незаконна транзакция от фирмената сметка на болницата на стойност близо 18 000 лева и е сключил договор с мобилен оператор, чрез който болницата е била ощетена с 25 000 лева.

Без да има право да се разпорежда с активите на болницата, той е продал и два апарата за хемодиализа на болницата в Троян за 10 000 лева, при положение, че само единият струва 15 000 лева.

Миналата година Тимчев беше осъден на една година пробация и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото заради използване на фалшив диплом.

В съдебната зала Тимчев , който е син на националния консултант по онкология проф. Костанца Тичмева, признал винатата си.

Пред репортери Тимчев каза:

„Тъй като наближават в средата на есента местни избори, цели се едно държане по отношение на мен, тъй като знам доста неща, така, че това е така, как да кажа, пръчката и моркова. Първо, няма от какво да се притеснявам абсолютно. Хората познават мен и семейството ми. Второ, аз не съм такъв тип човек, който може да бъде заплашван и държан настрана, така, че не се притеснявам въобще“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
09 юли 2019 11:31
Гост

Крадливата му майка на кого плати този път???