Бащата, който хвърли 4-годишния си син от мост край Габрово и заплаши да скочи след него, преди дни разлепил снимки по спирките в Габрово, за да издирва майката на детето, говорят местните жители. Тя го напуснала и се покрила, а той започнал да я търси с обяви, на които сложил снимка на жената и детето и послание „Обичам те, мамо!“.

Апелът „Търси се!“ е разпространен и в социалните мрежи. Вероятно конфликт в двойката и раздяла е в основата на потресаващата трагедия, а бащата вероятно е целял да върне половинката си чрез детето.

31-годишният Дилян изхвърли 4-годишното си дете към 6,30 ч сутринта в сряда от виадукта на обходния път на Габрово в посока Севлиево. По същото време в полицията е получен сигнал за мъжа, който се готвел да скочи след сина си от моста. Към мястото веднага били насочени екипи на МВР и лекари. Три часа униформените го убеждавали да не се самоубива. С усилията на психолог от Института по психология на МВР в Плевен към 10 ч мъжът склонил да се изтегли от моста. Задържан е в ареста, с него работят психолози и медици.

При първоначалния оглед в местността под съоръжението е открито тялото на детето. Трупът е изпратен за аутопсия. Полицията е успяла да открие и майката. Тя е невредима, с нея се водят разговори за изясняване на мотивите на мъжа.

Съседи на мъжа и детето в габровския кв. „Русевци“ споделят, че бащата е имал психични проблеми.

„Вчера си играеше пред блока с други деца, много усмихнато и игриво беше момченцето. Нямаше никакви признаци, че бащата е замислил нещо подобно. Имат една масичка, на която всяка вечер пият сок и играят шах. Всеки от квартала знае, че таткото Дидо не е много добре с главата. Но явно не е толкова луд, щом не му е стискало да скочи след детето си“, пише в групата във фейсбук „Похвалите и абсурдите на Габрово“ Антони Митрофанов.

В стотиците коментари се говори, че родителят е упражнявал насилие над момченцето, други обаче твърдят, че бил много грижовен и всяка вечер водел сина си на детската площадка.

Шефът на ОДМВР – Габрово, ст. комисар Борислав Муеров каза, че няма данни мъжът да е освидетелстван и лекуван от психично заболяване. Назначена е психиатрична експертиза, за да се установи дали може да носи отговорност за стореното. 31-годишният детеубиец все още не е привлечен като обвиняем.

Разследването под ръководството на Окръжната прокуратура в Габрово продължава.

Според съседите Дилян се занимавал с наркотици, но според социалните служби с майката имали официални доходи и те не са установили данни, че детето – 4-годишният Дариел, е в риск.

Майката е 29-годишната Поля, която е била 10 дни в неизвестност. Според продавачката в близък магазин мъжът ѝ я пребил и тя затова изчезнала. Съседите свидетелстват за чести битови скандали.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar