Един от четиримата издирвани по делото срещу сина на Йоско Костинбродския – Иван, се е предал в ГДБОП.

Калчо А. отишъл в сградата на столичния бул. „Цариградско шосе“ днес по обед, придружен от адвокат Станиш Златков. Издирваният бил пенсионер, досега не бил осъждан и недоумявал защо го търсят. Сред задържаните в събота обаче бил синът му. След визитата в ГДБОП Калчо е пуснат срещу подписка. Имената на другите трима издирвани засега не се обявяват.

Днес обвиненията срещу групата се прецизирани. 14 души са подведени под отговорност за участие в група за разпространение на дрога и извършване на убийства. Според прокуратурата тя е действала от януари до 27 юни т.г.

За тартори обвинението сочи двама – Иван Йосифов и Петко С. От старите авери на Костинбродския имало само един. Останалите били „зелени“, най-младият- на 19 г. Каква е ролята на всеки от задържаните още не е ясно. Уликите срещу групата се основават на показанията на анонимен свидетел.

Преди ден прокуратурата обяви, че сред нарочените за мишени на бандата са били двама спецпрокурори, началник на сектор в националната полиция и служителка в СДВР. Те трябвало да бъдат „пребити или убити“. Сред задържаните има жители на столичната махала „Татарли“, на градовете Костинброд и Перник.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar