Решение на съда във Враца

Трябва да платят 60 000 лева кръвнина

Престъплението бе разкрито за часове

Двама бабаити, убили и гаврили се с трупа на жертвата си, получиха по 18 години затвор. Варненският окръжен съд осъди Анатоли А. и Митко Д. да заплатят и 60 000 лева на роднини на убития. Наказанието трябва да се изтърпи при първоначално „строг“ режим.

Кървавото престъпление бе извършено на 5 август 2020 г. в мазе на нефункциониращото училище във врачанското село Търнава.

40-годишната жертва Венцислав, известен като Вени Лудия и двамата му убийци се събрали да пият алкохол и да пушат трева. Изведнъж Вени обидил Митко. Това ядосало 18-годишният и той ударил опонента си. После взел тротоарна плочка и продължил да налага жертвата. След това с Анатоли прерязали гърлото на Вени.

Накрая отрязали пениса му и го заврели в гърлото му. След инквизицията, двамата счупили ножа. Острието скрили в изоставената сграда, а дръжката изхвърлили в геран.

Окървавеният труп на Вени Лудия бил намерен на следващия ден, а полицаи разкриха за часове извършителите. Експертизи показали, че двамата били пияни и дрогирани.

Убитият живеел сам и не работел, тъй като бил пенсионер по болест. Децата му живеели при съпругата му, с която отдавна не делели един покрив. Според местните хора той бил от т. нар. „тихи луди, които те стряскат, но не правят щуротии“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar