Служителка в пощенската станция на шуменското село Каравелово в продължение на пет месеца получавала пенсиите на трима души с двойно гражданство и ги усвоявала за лични нужди. Работещата на гише съставила неистински документи – десет разписки за изплащане на суми, на които бил придаден вид, че са подписани от действителните пенсионери.
Така от януари до 18 май миналата година пощаджийката М.С. присвоила 2 084 лева. Когато пенсионерите се завърнали от Турция в село Каравелово и си потърсили парите от пощенската станция, последвал опит да бъдат заблудени, че „няма превод“.
Разследване установило истината и служителката била принудена да признае фактите, а тази седмица сключила споразумение с прокуратурата за извършеното длъжностно присвояване. То е одобрено от Районния съд в град Нови пазар.
До тази развръзка се стигнало след като вече уволнената служителка възстановила нанесената парична щета. Магистрати са одобрили условно наказание от 8 месеца лишаване от свобода при 3-годишен изпитателен срок. М.С. дължи 195 лв. деловодни разноски и определението е окончателно.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar