Престъпникът, който на 9 декември бе сниман от камери да лъже двама пенсионери пред пощенски клон, остава за постоянно в ареста. Това постанови Софийският районен съд по искане на прокуратурата.

Както писа „Труд“, мошеникът А. М., който също е близо до пенсионна възраст има 8 присъди, част от които са за измами. При последните два случая той се представил за „главен касиер“ на пощата и застигнал на улицата старците на 83 и 89 години, защото им били дадени с 50 лв. по-малко. Целта му била да се докопа до банкнотите уж да ги преброи, като с ловкост на пръстите свие част от тях. Така успял да задигне 400 лв. от единия и 300 лв. от другия.

При залавянето на А. М. парите са намерени непокътнати и в събота по нареждане на главния прокурор Иван Гешев бяха върнати на двамата потърпевши. „Това са изключително арогантни престъпления, които ни изваждат извън кожата“, каза шефът на столичната полиция Георги Хаджиев. Районният прокурор на София Невена Зартова обяви, че приоритет за криминалистите са да разкриват и пресичат престъпленията, извършени срещу възрастни хора.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar