Полицай е бил задържан за въоръжен грабеж на игрална зала в центъра на Перник – стана ясно по време на брифинг на МВР и прокуратурата в миньорския град.

Инцидентът станал на 7 февруари, когато униформеният влязъл в игралната зала и насочил законно притежавано оръжие срещу служителката в казиното. Той взел от нея чантичка с три хиляди лева, в която се намирал и ключът от касата на игралната зала. 28-годишният полицейски служител е работел към Районното управление в Радомир. Най-вероятно е бил повлиян от наградите „Оскар“, тъй като по време на обира е бил с маска като във филма „Жокера“. Повдигнато му е обвинение след като е направил пълни самопризнания.

Стефчо Банков – директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“: Все пак се касае за служител на МВР, който е извършил тежко криминално престъпление. Служителят е от униформения състав на вътрешното министерство, но деянието е много тежко. Служителят има тежко финансово състояние и семейно положение, но това не го оправдава. Криминалният сюжет е от 7 февруари, но за него от МВР и прокуратурата съобщиха днес.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar