На 18.07.2018 г. при провеждане на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност около 19,40 ч. е извършена проверка в дома на 28-годишната В.С. в с. Мездрея, при която е установено, че съхранява 0,065 кг ситно нарязан, насипен тютюн и 25 саморъчно свити цигари, без български акцизен бандерол. Тютюнът и саморъчно свитите цигари са предадени от В.С. По случая е образувана преписка по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс в Районното управление в Берковица, съобщи МВР.

Берковишката полиция е особено бдителна за нарушения на закона. Миналата година откри в двора на възрастна жена единичен храст канабис и бе образувано досъдебно производство:

„При специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества служители на полицейското управление в Берковица са извършили претърсване в частен дом в село Мездрея, собственост на 75-годишна жена с инициали Ц.А.

В градина до къщата е намерено и иззето засадено растение с височина три метра, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При полевия наркотест е установено, че растението е канабис.

По случая в полицейското управление в Берковица тогава бе образувано досъдебно производство.“

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar