Жестоко убийство помрачи Великденските празници в сливенското с.Гавраилово. На 9 април местните жители изпратиха в последния й път жертвата – жена на 58 години, която работела в местен магазин и всички познавали.

Тежкото престъпление е било извършено на разпети петък вечерта. Предполага се, че жената е била нападната, след като заключила търговския обект и тръгнала да се прибира. Близките й се притеснили, след като се забавила. Започнали да й звънят. Тя не отговаряла. Предположили, че има повече клиенти заради празниците. Но тревогата им останала и излезли да я търсят. Продължили да й звънят. При позвъняването в района на магазина чули звука от нейния мобилен телефон. Идвал изпод спрени наоколо автомобили. На място пристигнали криминалисти. Открили трупа под паркиран бус. За убийството се разбрало в Гавраилово още същата нощ. Дори в близко съседно село, което е само на километър-километър и половина по въздух, хората се разбудили от писъците, след като жената е била намерена.

Жертвата е била намушкана на няколко места. Нападателят е скрил тялото под автомобила. От Окръжната прокуратура съобщиха, че има заподозрени, но отказаха повече информация заради неприключилото следствие. По неофициални данни, самоличността на убиеца е известна. За разкриването му е използвано следово полицейско куче. Местни жители съобщиха, че това е мъж от Гавраилово, син на ръководен кадър в бивша консервна фабрика от недалечното минало. През последните години синът се пропил. Натрупал доста сметки от пазарене на вересия в магазина. Мълвата в селото говори, че във фаталната вечер той отново отишъл в магазина, за да иска цигари на вересия. Магазинерката обаче му отказала, тъй като натрупалата се сума от борчове била голяма. В близките дни се очакват подробности от полицията и прокуратурата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar