Обвиняем за палеж на лек автомобил успя да се споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор на Казанлъшкия районен съд и постигна условна присъда.

31-годишният жител на Казанлък Мариян Юлиянов застана пред Темида за палежа на лек автомобил „Мицубиши Шогун“, чиито собственик е 19-годишен младеж от село Горно Черковище. Между Мариян и Георги Н. имало неуредени отношения за стотина лева, които младежът отказвал да върне. През нощта на 27 май казанлъчанинът, който има в биографията си няколко криминални деяния, но не е осъждан залял с бензин паркираното пред дома на Георги на улица „Драва“ №2 возилото и драснал клечка кибрит. При пожара автомобилът е изгорял. Огънят е унищожил намиращи се в купето лични вещи, резервни гуми и документи, като щетата е на стойност общо 4 610 лв.

Одобреното от състав на казанлъшкия районен съд споразумение осигурява на пиромана 12 месеца престой зад решетките, но при 3- годишен отлагателен срок. Собственикът на унищожената кола може да предяви претенции в рамките на гражданско дело.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar