Административно наказание „глоба“ в размер на 1000 лв ще трябва да плати преподавателка в чирпанска детска градина, която ударила шамар на едно от хлапетата докато то оцветявало великденска картичка.

Казусът е от пролетта на м.г., след като невръстният Т.Р. се оплакал на майка си, че госпожата му се накарала и ударила шамар по лицето, в резултат на което той се напишкал.

Прокуратура на в родния град на Яворов отказала да образува досъдебно производство с аргумента, че в конкретния случай деянието се преследва по частен път след което майката на пострадалото дето е завела наказателно дело в местното съдилище.

На 10 септември 2020 година съдът е освободил нанеслата лека телесна повреда М.Х. от наказателна отговорност и е наложила административно наказани – парична глоба. Междувременно учителката била наказана и от директорката на детската градина със забележка, но тя в последствие е отменена.

Размерът на глобата предизвикал М.Х. да обжалва пред окръжен съд – Стара Загоракато се аргументирала с неверни показания от колежка и отменената „забелжка“ на директорката.Втората инстанция е потвърдила глобата, като към сумата добавила и разходите , направени от майката на шамаросаното дето по делата.Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar