За втори път делото срещу Ивона и Георги Близнакови, ръководили фалиралата през 2016 г. „Дупнишка популярна каса“, бе отложено днес от състав на кюстендилсикя окръжен съд. Причината е, че част от пострадалите се оказаха нередовно призовани.

Потърпевши от фалита на Популярната каса в Дупница се оказаха около 240 вложители, които са призовани да се явят в съда. Част от пострадалите подадоха молби, с които искат да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса.Както и на предишното заседание повечето искаха да нахлуят в съдебната зала. Някои са загубили до 200 хил. лева, от ужилените има и починали.

Срещу Ивона и Георги Близнакови са повдигнати обвинения за незаконна банкова дейност, за пране на пари и данъчно престъпление. В ръководената от тях „финансова институция“, регистрирана по Закона за кооперациите, но функционирала като банка, потънаха около 4 млн. лв. Това са спестяванията на 216 души, подмамени с лихви до 16 %, но загубиха парите си.Следващото заседание е насрочено за 24 юни.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar