Делото срещу бившия полицай Владимир Панайотов от Пазарджик, който през 2021-а прегази на пешеходна пътека в село Братаница 7-годишно момиче, започва отначало, съобщава БНТ.

Пазарджишкият окръжен съд върна делото на прокуратурата за доразследване заради процесуални нарушения.

Пред сградата на съда в Пазарджик близки на убитата Моника настояха за ефективна присъда. В протеста се включиха и други родители на деца, загинали на пътя.

Припомняме, че през август съдът отново върна делото срещу полицая. Пловдивският апелативен съд отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд – Пазарджик от стадия на разпоредителното заседание.

Пловдивският апелативен съд откри, че в хода на наказателното производство са допуснати съществени нарушения, които не могат да бъдат отстранени от въззивния съд. Основното бе, че обвинителният акт не отговаря на изискванията на НПК.

Тогава елото се гледа за втори път в Апелативен съд – Пловдив, след като то беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане. Първият състав беше изменил присъдата на В.П., като беше намалил наказанието му от 4 години и 8 месеца затвор на 3 години условно с 4 годишен изпитателен срок, а лишаването от право да управлява МПС – от 6 на 4 години.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar