Пловдивският апелативен съд отмени предсрочното условно освобождаване на Раиф Али, който излежава 18 г. за убийство с особена жестокост на тъщата си.

    Престъплението е извършено на 25 октомври 2009 в карловското село Розино. След употреба на алкохол Али нахлул с викове в дома на тъщата, за да й потърси сметка, защо е бил изгонен от къщата й, в която преди живеел с жена си и децата им. Често той пребивал от бой децата си, съпругата си и майка й. Затова, като го чули да вика, те избягали, но възрастната останала в една от стаите. Раиф я пребил до смърт с автомобилна джанта.
    С определение Старозагорският окръжен съд е уважил предложението на началника на затвора в Стара Загора, където Али изтърпява наказанието си, той да бъде предсрочно условно освободен от изтърпяване на остатъка от около три години и девет месеца. Прокуратурата е останала недоволна от решението и го атакувала като незаконосъобразно пред Апелативен съд – Пловдив.

    Държавното обвинение смята, че от приложените доклади от затвора не може да се обоснове категоричен извод, че корекционният процес с осъдения е завършил. Видно е, че неотдавна – през 2018 г., Али. е допуснал на няколко пъти нарушения на реда и дисциплината, за което са му били налагани съответните наказания.
    Апелативните магистрати смятат, че протестът на прокуратурата е основателен, и отказват предсрочно освобождаване. Решението е окончателно и Али ще излежи докрай наказанието си.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar