Водач от Хисаря, засечен да дрифтира на кръстовище в Пловдив, отърва глоба от 3000 лв. и отнемане на книжката за 1 година, защото забранената маневра можела да се дължи на неумело шофиране или на недобро състояние на пътя. Това гласи решение на Пловдивския административен съд.

    Около 23,55 часа на 3 май м. г. полицаи забелязали „Алфа Ромео“ да се движи по ул. „Васил Левски“ на запад, като извършва резки маневри, преднамерено извежда автомобила извън контрол до загуба сцепление на предните гуми. „Видяхме как една кола влиза в кръстовището с висока скорост, завъртя се и след това спря пред входа на автомивка, където взе да върти гуми и имах чувство, че ще се запалят гумите, всичко стана в пушек“, описва случилото се един от униформените. Така водачът се сдобил с наказателно постановление.

    Той го обжалвал и Районният съд в Пловдив се произнася в негова полза, защото не намира доказателства, че водачът нарочно е загубил сцепление. Последвала нова жалба, този път от страна на МВР. И втората инстанция – Пловдивският административен съд, смята, че „недоказано остава обстоятелството, че тази маневра е изпълнена преднамерено, а не е резултат от недобра техника на шофиране и/или недобро състояние на пътната настилка“. Така санкциите са отменени с неподлежащо на повече оспорване решение.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar