[email protected]

Собственичка на фирма от Пловдив отърва глоба за превишена скорост, връчена ѝ повече от 3 години след нарушението. Тя е обжалвала санкцията пред Районния съд, който я отменил.

На 3 октомври 2020 г. фирмен автомобил се движил по ул. „Васил Левски“ в Пловдив. До номер 121, при ограничение 50 км/ч., камера снимала колата със скорост 75 км/ч. За нарушението месец по-късно е бил издаден електронен фиш на собственичката на дружеството.

Макар камерата да отговаря на изискванията и нарушението да е безспорно установено, според магистратите фишът подлежи на отмяна, тъй като е изтекла давността за предоставяне. В случая жената трябвало да получи глобата до 3 ноември 2023 г., а тя ѝ е връчена на 31 януари 2024-а. Съдът посочва още, че целта на наказанията е да предупредят и превъзпитат нарушителя, за да спазва в бъдеще установения ред, което няма да стане след толкова много време.

Решението, с което е отменен електронният фиш, подлежи на обжалване и протест пред Административния съд в Пловдив в 14-дневен срок.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar