Делото срещу дупнишките фараони – семейството Георги и Ивона Близнакови беше отложено, след като съпругата обяви, че няма пари да наеме адвокат и иска отсрочка от една седмица, за да си ангажира защитник.

Обвинението срещу двамата, повдигнато от Окръжна прокуратура – Кюстендил, е за незаконна банкова дейност и за пране на пари.

Съставът на Кюстендилския окръжен съд заседава в Дупница заради големия брой ужилени от семейство Близнакови вложители от града. В съдебната зала днес се събраха над 20 пострадали от станалата скандално известна Дупнишка популярна каса, фалирала през 2016 г.

216 вложители, примамени от високите лихви – до 16%, бяха измамени от Дупнишката популярна каса, а парите им, около 4 милиона лева, ги няма.

„Очакваме от съда справедливо наказание за Близнакови. Знаем, че парите ни няма да ни бъдат върнати, а ако ги осъдят на парични глоби, то те ще отидат в държавата, а не при нас“, коментираха в кулоарите дупничани, загубили хиляди левове във финансовата пирамида. Някои от тях се разделиха с около 200 хил. лева. Сред ужилените има и магистрати, припомнят запознати с досъдебното производство.

Следващото заседание е насрочено за 27 май.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar