Съд в Дрезден призна четирима души за виновни за членство в дясна терористична организация, действала в Източна Германия през 2015 г., предаде ДПА.

Двайсет и седем годишен мъж получи присъда от две години и половина за участие в нападение срещу автомобила на местен ляв политик и партиен офис в град Фрайтал, близо до Дрезден.

Двама мъже съответно на 53-и 31-годишна възраст получиха условни присъди от по две години. Условна присъда от шест месеца получи 31 годишна жена за подкрепа на забранената организация, известна като „Групе Фрайтал“.

За четиримата е установено, че са членували в организацията, която през 2015 г. е извършвала бомбени нападения срещу чужденци и политически опоненти във Фрайтал и околността.

Обвиненията се отнасят до членство в забранена организация, увреждане на имущество и употреба на забранени от германската конституция символи.

Четиримата са смятани за по-нископоставени членове на организацията. През март 2018 г. осем членове на „Групе Фрайтал“, включително тарторите, получиха дълги присъди затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar