Трима поляци и четирима холандци бяха осъдени на шест месеца затвор от словашкия съд, заради масовото сбиване между футболни фенове в центъра Братислава миналата седмица, в което бяха замесени и привърженици на Левски.

Феновете на „сините“ бяха в столицата на Словакия за гостуването на българския тим на местния Ружомберок, като вечерта преди мача бяха нападнати от голяма група ултраси от Полша и Холандия. След случката бяха задържани над 100 души, като половината от тях бяха българи, но в последствие родните фенове бяха освободени, след като стана ясно, че не те са предизвикали мелето.

Не такава обаче е съдбата на седем души от другата страна, които за по-малко от седмица получиха шестмесечни ефективни присъди за участието си в сбиването. Нито един от седмината не обжалва присъдата си, което според местното законодателство автоматично я прави ефективна. Те могат да поискат да излежат присъдите си в родните си страни и да поискат предсрочно освобождаване след три месеца. Освен присъдата, седемте хулигани получават и забрана да посещават Словакия в следващите три години.

Всички българи, задържани след боя в Братислава, са освободени

Всички български граждани, задържани в Братислава снощи, са освободени от ареста след съдействието на посолството ни в Словакия, съобщи пресслужбата н…

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar