17-годишният шуменец Б.Х. призна участието си в грабеж от заведение, извършен след заплаха и насочен пластмасов пистолет Walther, и се споразумя с прокуратурата за условно наказание. Районният съд в Шумен е одобрил за невръстния обирджия 1,5 г. затвор при 4-годишен изпитателен срок. Наказанието идва дни, след като на 14 септември през нощта тийнейджърът и негов съучастник на 20 г. нахлули в кафе-клуб в центъра на града.

Било към 03 часа през нощта и двамата с маски на главите, ръкавици на ръцете и насочено оръжие превзели терена. Първо били отмъкнати две чаши от сервитьорката за 5 лева, после охранителят бил предупреден „Не мърдай, дай парите!“ Обирджиите знаели къде се съхранява оборота, отмъкнали 1 306,70 лв. от място зад барплота и изчезнали.
Часове по-късно полицията била по петите им и заловила ученика, а след това и съучастника му М.С. Отмъкнатите пари са възстановени.

Престъплението е извършено „от тъпотия, нямахме какво да правим“, коментира след окончателното определение на съда ученика. Преди година той е бил установяван да държи високорискови наркотични вещества – кокаин, но се води неосъждан до момента.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar