Условна присъда от 2 г. затвор при 3-годишен изпитателен срок наложи Районният съд в Шумен на майка, предизвикала пожар по непредпазливост, в който загинали двете й момиченца. Както „Труд“ писа, ужасяващият инцидент стана на 6 юни 2020 г., а във вилата в местността „Под манастира“ се задушиха бебе на 5 месеца и сестричката му на 1,9 г. Те били оставени сами и заключени. Други две деца на майката А.А., която тогава била на 26 г., за късмет не били вътре.

От присъдата става ясна и причината за пожара – жената по непредпазливост опожарила имота, чрез запалване на необезопасен огън в отоплителна печка на твърдо гориво на втория етаж на имота. Печката е била оставена без надзор. Нанесени са значителни щети за 22 300 лв. на двуетажната масивна постройка, в която семейството се било самонастанило.

След адския пожар имаше и други версии за огъня – от включена печка „Лъч“, както и от късо съединение заради незаконно присъединяване към ел.мрежата, но явно те са отхвърлени.

Близо 2 900 лв. дължи подсъдимата за деловодни разноски. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Окръжния съд в Шумен.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar