Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на окръжния съд в Ямбол спрямо бившият легионер Иван Пачелиев – Дюмона, срещу когото е повдигнато обвинение по член 166 ал. 2 от НК за убийството на фелдшера в родното му село Орешник Димитър Факиров.

37-годишният бивш наемник във Френския чуждестранен легион бе докаран окован с белезници и верига на краката със засилена охрана, мярката се гледа при закрити за медиите врати. Според наблюдаващия досъдебното производство прокурор обвиняемият отказва да сътрудничи и отрича да е извършил убийството на възрастния фелдшер. Дюмона е обвиняем по още едно досъдебно производство за стрелба по полицаи и незаконно притежавано оръжие през февруари м.г. При претърсванията в къщата му са били открити 4 пушки, 3 гранати, взривател, барут, запалка за гранати и боеприпаси. Дюмона тогава обяснил, че за оръжията има валидно разрешително, издадено от Франция, а гранатите били трофейни и обезвредени.

вторник тази седмица е бил с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 5 000 лв в очакване да станат готови експертизите по това дело.

Пачелиев бе задържан след многоходова операция на жандармерията и СОБТ под ръководството на главния секретар на МВР Ивайло Иванов в тополовградското село Орешник.

Смъртта на Факиров е в резултат на тежки наранявания по главата му и прободни рани, намерен е и ножът, с който е бил ръган.Трупът е бил намерен на 8 октомври около 10,00 часа от кметския наместник Тодорка Арнаудова.

Пачелиев настоява мярката да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас, категоричен, е че не е извършил престъплението, в което е обвинен, лаконично коментира служебно назначеният му защитник адвокат Димитър Ников от ямболската адвокатска колегия.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar