Окръжният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 29-годишния М.А., обвинен в извършен грабеж спрямо възрастни хора в мъглижкото село Ветрен. Това става ясно от официалния сайт на Окръжен съд Стара Загора.

М.А. е обвинен, че един час след полунощ на 10 октомври е отишъл до къща, където живеели мъж на 71 години и жена на 69 години. Той проникнал в дома през прозореца на банята, докато двамата спели. Нанесъл им множество удари по главите и телата със стол и настоявал да му предадат наличните си пари. Пострадалите заявили, че нямат пари, след което соченият за извършител М. А. е взел мобилните им телефони и избягал.

Съдебният състав е счел, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и/или да извърши друго престъпление, тъй като след разкриването му като автор на престъплението същият е избягал и се е укрил от органите на реда.

Мъжът е извършил настоящото деяние в изпитателния срок по предходно осъждане също за грабеж. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

БТА съобщава, за това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ между пет и 15 години, като може да се постанови и конфискация на до една втора от имуществото на осъденото лице.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar