Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Хасан Хасанов. Той е баща на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов. Това съобщи БНТ.

Определението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна. При обжалване делото е насрочено за 5 март 2024 г., вторник.

Двамата бяха задържани по обвинение за ръководене и участие в организирана престъпна група, свързана с длъжностни престъпления. Ешреф Ешрефов все още е в болница, след като получи инфаркт по време на задържането си.

Делото днес започна с фалстарт, тъй като адвокатът на Хасанов поиска прекъсване, защото не успял да се запознае с документация към делото. Заседанието при закрити врата заради наличие на класифицирана информация.

До решението се стигна след четири часа.

Съдът счита, че представените медицински документи от защитата на Хасан Хасанов (за хипертония и захарен диабет) не дават основание да се счита, че обвиняемият не може да бъде оставен в ареста.

Като е взел предвид изключително високата обществена опасност на деянието и възможността обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление съдът в Търговище постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Хасан Хасанов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar