Шведският турист катастрофира с откраднато такси

С ъдът в Несебър остави в ареста 34-годишния швед, който в събота пиян открадна такси в курортния град и катастрофира с него. Според прокуратурата той има не една присъда в Швеция.

Шведският турист, който катастрофира с откраднато такси в Несебър, никога не е имал свидетелство за управление на моторно превозно средство. Това обявиха днес от Районна прокуратура в Несебър, позовавайки се на данни от Интерпол.

36-годишният Кристофър Андерсен беше задържан на 13 юли за срок от 72 часа. По данни на шведските власти, той е бил осъждан два пъти за притежание на наркотици. И в двата случая е освободен предсрочно.

Арестуваха швед, похити такси в Несебър

„Уведомиха ни, че на лицето никога не е била издавана шофьорска книжка. Криминалната му регистрация датира от 2005 година. Изискаме от Бюрото по съдимост към Министерството на правосъдието информацията за видовете му осъждания и наложените му наказания. Те ще имат отражение в наказателното дело сега“, разясни прокурор Радост Бошнакова, цитирана от Дарик-Бургас.

По време на днешното заседание на несебърския съд с Андерсен настоя да се свърже с посолството на Швеция у нас и да говори с някого на шведски. Скандинавецът е с обвинение на кражба на автомобил.

Какво ще се случи с пияния швед, вилнял на Черноморието

След като задигна таксиметров автомобил, катастрофира с него, а кръвната му проба за употреба на алкохол се оказа положителна – малко над 1,7 промила.

Това е вторият случай, в който турист от Швеция погазва българското законодателство. Преди две години Ралф Сундберг изрита българска камериерка в лицето, отново в състояние на алкохолно опиянение. Беше му наложена глоба от 4500 лв.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи „Непубликувано“ и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е 🙂 @ АБОНИРАЙ СЕ Източник: rs-nesebar.org, Дарик-Бургас, Фокус Несебър

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar