Окръжен съд – Пловдив остави в ареста Габриела Медарова, обвинена за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на нейна връстница. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Съдът отмени като незаконосъобразно определението на Районен съд – Пловдив от 18 май 2018 г., с което е постановена мярка за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова. Окръжният съд приема, че от доказателствата по делото се установява наличието на обосновано предположение, че Габриела Медарова е извършила престъплението, в което е обвинена. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.

Не е налице опасност Габриела М. да се укрие, но е налице реална опасност, в случай на по-лека мярка, тя да извърши друго престъпление. Тази опасност се извежда от доказателствата по делото, които сочат по-висока от обичайната за това престъпление обществена опасност на деянието и дееца. В подкрепа на този извод е и поведението на обвиняемата след деянието. В присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха, че ще й се случи същото, но е била възпряна да изпълни заканата си от друг свидетел.

Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

21-годишната танцьорка Габриела Медарова нашумя с това, че преди месец блъсна с джипа на приятеля си 10 автомобила на паркинг в Пловдив, след като беше употребила алкохол и наркотици.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar