Кирил Петров, който в понеделник намушка 21-годишно момиче с нож в глава, остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Бургас.

Днес бе гледана мярката за неотклонение на нападателя, който е обвинен, че след купон за рожден ден e нанесъл тежка прободна рана на момичето в квартирата й. Престъплението е квалифицирано като опит за убийство, а предвиденото наказание е затвор от 10 до 20 години.

Според защитата на обвиняемия няма достатъчно доказателства, че Кирил Петров е извършител на престъплението. По време на празненството е употребено голямо количество алкохол, а според адвокатите, прокуратурата разполага със свидетелски разказ на сестрата на пострадалата, но в момента на деянието е било тъмно в апартамента и никой не е станал пряк свидетел на случилото се. Защитата настоя за домашен арест.

Самият Петров обясни пред магистратите, че няма да се укрие и да пречи на разследването, ако бъде пуснат на свобода. Все пак съдът реши да остави младежа в ареста. В залата стана ясно, че той има криминална регистрация заради хулигански действия с газов пистолет, но не е осъждан.

Междувременно състоянието на 21-годишното момиче остава критично, научи БНТ. То е настанено в отделението по Реанимация към УМБАЛ-Бургас.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar