Сотир Цацаров похвали Младен Маринов

Оставките на тримата министри – Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, ще бъдат гласувани днес в пленарната зала. Решението за промени в кабинета бе внесено вчера в деловодството на Народното събрание.

Предложените нови министри от премиера са от квотата на ГЕРБ. Начело на регионалното министерство се очаква да застане депутатката Петя Аврамова, а на транспортното – сегашният зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Вътрешен министър пък ще е главният секретар на МВР Младен Маринов.

Още в началото от партията на Валери Симеонов НФСБ обявиха, че ще гласуват „против“ освобождаването на сегашните министри, но „за“ новите. Освобождаването и назначаването са записани в едно решение, както предвижда конституцията. Не е задължително обаче то да се приеме наведнъж. Процедурните правила позволяват това да стане на две части, така че от НФСБ да гласуват както са решили, обясниха депутати от мнозинството. Ако това не стане, от НФСБ също имат готовност да предложат такава процедура.

Веселин Марешки също обяви, че от „Воля“ ще гласуват „за“ оставките пред БНТ.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък похвали пред журналисти кандидата за вътрешен министър Младен Маринов и му даде много добра оценка като професионалист. „Работим изключително добре, смятам, че е човек, който познава и разбира професионалните проблеми на полицията.

Единственото ми притеснение е, че като министър ще бъде залят не само с професионални, но и с политически проблеми“, каза Цацаров.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar