Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими, която миналата година беше заснета да удря израелски войници на Западния бряг, днес беше освободена от затвора.

След като видеото стана особено популярно, Тамими беше арестувана и прекара в затвора 8 месеца. Първоначално срещу нея имаше 12 обвинения, сред тях за обида и подстрекаване към насилие. През март тази година тя се призна за виновна по 4 от тях. Това направи възможно освобождаването ѝ.

За плаестинците Тамими се превърна в символ на съопротивата срещу израелската окупация. Според израелците обаче тя е провокатор и иска да бъде популярна като създава проблеми. Момичето беше посрещнато с бурни овации и аплодисменти.

Тамими се зарече, че Съпротивата продължава докато окупацията не спре. Тя и майка ѝ поднесоха цветя на гроба на бившия палестински лидер Ясер Арафат в Рамала. А след това семейството ѝ се срещна с настоящия президент на Палестинската автономия – Махмуд Абас.

Израелски военен съд даде ход на дело срещу 17-годишна палестинка, която в края на миналата година удари шамар на израелски войник. Ако бъде призната…

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar