Габриела Славова, обвинена в убийството на бившия си съпруг Пейо Пеев, се опитала да предотврати фаталния изход. Тази теза представиха пред съда адвокатите ѝ във вторник. Защитниците на Пеева поискаха тя да бъде освободена от следствения арест, където е от няколко месеца.

Заедно с нея обвиняема е ѝ майка ѝ Красимира Трифонова. Подозренията са, че Пеева е държала убития, докато майка ѝ го е удушила. Убийството е извършено в колата на жертвата.

Според защитниците на Славова тя не само не е убила мъжа си, но и се е опитала да предотврати случилото се. По думите на адвокат Елена Николова обвиняемата е „участвала в тази случка“, но по-скоро в опити да попречи на „по-сериозни действия“ между участниците – майка ѝ и мъжа ѝ.

От прокуратурата обаче не се съгласиха, че Славова се е опитала да попречи на майка си да убие Пеев. Напротив, начинът, по който е убит мъжът – душен с притискане на шията, докато са затискани и носът и устата му – показва, че няма как само един човек, и то от женски пол, да извърши престъплението без помощ, твърдят от държавното обвинение. В хода на разследването са направени редица експертизи – биологични, на ДНК, технически, съдебно-медицинска на трупа и има достатъчно поводи да се смята, че Славова е съучастничка на майка си, обясниха от прокуратурата.

Адвокатите все пак настояха Славова да излезе от ареста. Те посочиха, че здравето ѝ било влошено. На 15 март тя заболяла сериозно – лявата ѝ половина изтръпнала, изпитвала мускулна слабост в лявата ръка и левия крак, езикът ѝ също изтръпнал. На 4 април лекар, който Славова сама избрала, препоръчал спешен прием в болница. Насочващата диагноза, която лекарят поставил, била инсулт. Резултатите от ядрено-магнитния резонанс обаче не потвърдили диагнозата.

Славова има 6-годишно дете от убития Пеев. Освен това тя е майка и на седеммесечно бебе. Бившият депутат от ПП Велико Минков твърди, че по-малкото дете е от него, но той не може да го припознае, защото малко преди раждането Славова сключила брак с Пеев. По презумпция българското законодателство счита, че когато детето е родено в брак, баща е съпругът. В момента Минков води дело, за да бъде признат за биологичен родител.

„На тази майка са ѝ откраднати децата, не може да ги вижда. Към момента разследването боксува, не е доказано по категоричен начин, че тя е съпричастна с убийството на Пейо Пеев“, заяви пред съда Димитър Бойков, също адвокат на Славова.

От прокуратурата обясниха, че децата не са откраднати от майката, а са изпратени при родителите на Пеев по препоръка на социалните. Самата Пеева не се яви в съдебната зала. Молбата за по-лека мярка бе отхвърлена и към момента тя остава задържана под стража.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar