Робърт де Ниро е поредният „сексуален хищник“ на Холивуд. Това стана ясно, след като бившата му служителка Греъм Чейс Робинсън заведе съдебен иск срещу звездата от „Шофьор на такси“. В него жената твърди, че Де Ниро се оповава на остарели принципи в индустрията, като не зачита правата на представителките на нежния пол, с които работи.

Нещо повече, стигало се е до нежелан физически контакт. Според документите, подадени от Робинсън, носителят на „Оскар“ й е давал задачи да го чеше по гърба, да му слага вратовръзка и да го буди, докато е в леглото. Това не е всичко, актьорът не е реагирал, когато негов колега е ударил Робинсън по задните части. Самият Де Ниро пък се обръщал към нея със „сексуално заредени“ думи като „кучка“, „кифла“, а пред свои бизнес партньори я определял като „вагина“.

Правил е шеги, свързани с г-жа Робинсън и приема му на виагра

казва се още в искът. Според документа, самата служителка е искала да напусне компанията му Canal Productions, като се обърне и към съда, но актьорът я изпреварил.

Прев месец август фирмата подаде иск срещу Робинсън на стойност 6 милиона долара. В него се посочва, че тя е злоупотребявала със корпоративни кредитни карти и на работното си място е прекарвала „значителни“ часове в гледане на филми и сериали от платения абонамент на Netflix, включително и 55 епизода на „Приятели“.

Робърт де Ниро е поредното име, срещу което има оплаквания, свързани със сексуален тормоз. Наскоро няколко жени обвиниха легендарния тенор Пласидо Доминго в неприлично поведение. Под обстрела на тази вълна паднаха още Кевин Спейси, Джефри Ръш, Кейси Афлек, Джеймс Франко и много други.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar