По случая с изчезналия Янек от Дупница

Петя Николова твърдяла, че не е любовница на издирвания от година и половина мъж

Братът има доказателства

Прокуратурата е повдигнала обвинение за лъжесвидетелстване срещу основния свидетел за изчезването на Янек – бившата жена на Васил Капланов – Каплата. Петя Николова е твърдяла при разпитите, че бегло познавала издирвания мъж, докато свидетелски показания са категорични, че двамата са имали интимна връзка.

Янек Миланов изчезна от Дупница в края на юли 2020 г. Има сведения, че последно е видян да се качва в джипа на Каплата, бивш бодигард на Братя Галеви. Подозренията са, че между двамата е имало продължителен конфликт, породен от ревност, свързан с Петя.

Братът на Янек – Марио Миланов, е предоставил огромно количество доказателства за интимната връзка на жената с Янек – кореспонденция между двамата, снимки и видеоматериали. „Тя цял ден стоеше и чакаше Янек пред блока, държеше му сметка с кого се вижда и защо“, каза за „Труд“ Марио Миланов. Преди дни той се е срещнал с главния секретар на МВР Петър Тодоров, който го е уверил, че няма да се пести ресурс и средства, за да се стигне до истината.

Бившата съпруга на Каплата вече е подсъдима. Разпоредителното заседание в Районен съд – Дупница е било през август, на следващите са разпитани и свидетели. Последното е било преди дни, показания е дал и Марио.

Той е бил много близък в брат си и е знаел за връзката му с Петя. Двамата се срещали в апартамента на Янек, когато той се връщал в Дупница от Франция, където живеел и работел. Връзката между любовниците продължила няколко години, но мъжът на Петя – Каплата, не могъл да се примири с изневярата на жена си. Във фаталната нощ той имал среща с Янек, който се качил в джипа му и повече никой не го видял. Ролята на Петя е ключова в разследването, защото връзката ѝ би могла да бъде мотивът да изчезването на 43-годишния мъж.

Тя обаче вероятно се страхува от бившия си съпруг и затова е излъгала при разпитите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar