Малайзийският съд представи доказателства срещу двете жени обвинени за убийството на полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Тези доказателства са достатъчни за започване на дело, съобщи Би Би Си.
Ким Чен-нам почина миналата година на летището в Куала Лумпур, след като токсичният агент VX беше натъркан на лицето му.
Обвинените Сити Аисях и Доан Ти Хуанг пледираха невинни, тъй като те са смятали, че са част от телевизионно шоу за погаждане на номера.
Ако те бъдат намерени за виновни, могат да бъдат осъдени на смърт.
Адвокатът на обвиняемите по-рано заяви, че е доста вероятно делото да бъде прекратено, тъй като клиентките му нямат мотив, за да убият Ким.
Но съдията в четвъртък отсъди да се предприемат действия срещу тях, тъй като те са били заснети от охранителни камери, което е достатъчно доказателство, за това че те са го убили.
На 14 февруари 2017 г. малайзийската полиция потвърди смъртта на Ким Чен-нам, който ден по-рано се почувствал зле на летището в Куала Лумпур, откъдето щял да излети за Макао. Ким се оплакал на наземния персонал от силен световъртеж, след като неизвестен човек го напръскал по лицето с нещо и избягал.
Десет дни по-късно полицията обяви, че при аутопсията на Ким са открити следи от бойното отровно вещество VX, забранено от ООН през 1993 година.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar